Genel Sekreterliğimiz Basın Mensupları ile Kahvaltı Programında Biraraya Geldi.

Genel Sekreterliğimizin 20 Nisan Çarşamba Günü düzenlemiş olduğu Basın Mensupları ile kahvaltı programına Sayın Valimiz Vahdettin ÖZCAN, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Murat YILMAZ, Genel Sekreterimiz Uzm.Dr. Ahmet Reşat DOĞUSAN, Tıbbi Hizmetler Başkanımız Dr. Serkan SEVEN, İdari Hizmetler Başkanımız Hüseyin DURSUN, Basın İletişim Birim Sorumlusu Faruk GÜNGÖR ve Uzman personellerimiz katılmışlardır

Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Ahmet Reşat Doğusan konuşmasında  “ Çankırı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde, Çankırı Devlet Hastanesi, Çerkeş Devlet Hastanesi, Ilgaz Devlet Hastanesi, Kurşunlu İlçe Devlet Hastanesi ve Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Çankırı Devlet Hastanemiz, tescilli 250 yatağa sahip olup, 264 nitelikli, 285 aktif yatağa sahiptir. Bünyesinde 8 genel yoğun bakım, 6 koroner yoğun bakım, 6+1 yeni doğan yoğun bakım yatağına sahiptir.  9 masa ile ameliyat hizmetleri verilmektedir. Diyaliz merkezinde 20 cihazla diyaliz hizmetleri verilmektedir. Bünyesinde 6 yataklı palyatif bakım ünitesi tescillenerek, hizmet vermeye başlamıştır. Aksu mahallesindeki binaya TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) açılması konusundaki çalışmalara hız verilmiştir. Denetimli serbestlik tedavi merkezi açma çalışmaları Genel Sekreterliğimizce planlanmaktadır. Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, 25 ünite ile hizmet vermektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz yapımına devam edilen 35 üniteli yeni hizmet binasına yaz aylarında taşınacaktır. İlçe hastanelerimiz Ilgaz Devlet Hastanesi, tescilli 25 yatağa sahip olup, yatan hasta servisinin yenilenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bünyesinde 5 cihazlık diyaliz ünitesi kurulma çalışması tamamlanmak üzeredir. Kurşunlu İlçe Hastanemiz, tescilli 20 yatak kapasitesinde olup, bünyesinde 10+1 cihazlık diyaliz merkezi hizmet vermektedir. Yeni hastane binası inşaatı devam etmektedir. Çerkeş Devlet Hastanemiz, tescilli 25 yatak kapasitesinde olup, 5 cihazlık diyaliz ünitesi hizmet vermeye devam etmektedir. Hastane bünyesinde planlanmış olun ameliyathane ve sterilizasyon ünitesinin, geçici kabul işlemlerinden sonra revize edilerek yenilenmesi kapsamında gerekli çalışmalar devam etmektedir.’’ dedi.

Sayın Valimiz konuşmasında Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarından bahsederek, tebriklerini iletmişlerdir. Sağlık İl Müdürü Murat YILMAZ il geneli sağlık hizmetleri hakkında genel bilgilendirme yapmıştır.